Islamic Clock

Ustaz Muhammad Kazim Elias - Hidupnya Allah Dengan Ilmu (part 2)

Ust ahmad Rozaini . Ummat Nabi yang terbaik( 1-12)

ustaz shamsuri kisah akhir zaman

Ustaz Azhar Idrus - Soal Jawab Masjid Saidina Umar AlKhattab Cenderawasih Kuantan - 22 Mac 2012

SAJAK ADI PUTRA

Currency Conversion

Friday, September 9, 2011

Bahasa SMS




Situasi: SMS
Si A: Awk da bf?
Si Gadis Manis: Xda lg, tp ramai org ajak sy couple. So awk jgn terlalu mengharap.
Si A: Aik? Mksd saya awak dah breakfast ke belum…
Si Gadis Manis: ………grrr

Okay..zaman sekarang semua orang ada handphone kan.budak tadika pun bawak hp (bekas air bentuk hp hehe)...budak darjah satu pun pergi sekolah bawak handphone..siap handphone 3G lagi..kalah aku..sob..sob..berbalik kepada tajuk atas tu..kalau kita tengok orang main sms..bermacam-macam style penulisan ada..tak caya?jom tengok...



Gua punya hp ada antena..lu org mane ade hihi
Gaya Budak-Budak (Sek Rendah)
"assalamuailaikum.syahirah hari ini kerja sekolah apa?saya terlupa nak catat dekat kelas tadi.."
amek kau..sekali mesej sampai 3-4 muka surat..terbuntang mata nak baca..memang skema giler dorang..aku pun slalu hantaq sms skema bila sms ngn bos hehe..

Gaya Remaja
"babe,u tolonk text zaki,cakap i kena pegi kelas + petank nie.."
nie gaya jimat sebenarnya..tulis pun shortfom je..haha..siap rojak lagi..


Gaya Nombor
"hoi,tun99u i kt kedai mamak 6ti..b4 grak j9n lup3 tolon9 sidai spender"
kreatif kan orang..dengan nombor pun boleh tulis mesej.. mesti dorang math A1


Gaya Shortfom Gila Babeng
"omg!kcg i kne lgr mse i otw shpng..pt 4 hm..i br bli kcg 2 lst mnth..gth spe yg lgr 2"
nie memang shortfom habes..dah macam kod rahsia tentera rusia..nak baca pun amek masa berejam.. hehe..kenkadang sampai kesudah tak tau maksud shorform tu ehehe


Gaya Kecik Besar
"wEh J0m gRaK KuAr baNdaR jAp LagI..b0sAn LaH d0k UmaH..aMeK AkU kAt RumAh.."
rasa nak lempang je orang yang text macam nie..apa kejadahnya lah..mesti tak reti beza huruf besar kena letak mana.. kekonon comel r msg camni hehe..kalau comel cam aku tkpe r jugak kihkihkihkih....


Gaya Kegedikan
"heyy!manaa adee i txtt orgg lenn..sumpaa sumpaa..takk tipuu punn..u jgnn pcayee ckpp orgg lenn.."
kalau boleh suma huruf last nak letak double..nape tak nak letak triple ker?10 ker?macam nie.."tipuuuuuuuuuuuuuuuu"haha


Gaya Malas
abu:weh ko nape tak dtg tadi?
ali:saje
abu:ko g mana?
ali:KL
abu:g mampos ar ko..
ali:ok

memang sempoi je dye punye reply..orang tanye panjang2..dye reply 2 patah je..sadiss betul..haha..takda prasaan punya org.dushhhhhhh..eh aku pun dh berjangkit perangai sms hahahaha

info: ada lagi yg belum senarai tentang sms ? komen dibawah ya

P.S Aq slalu guna bahasa sms bila taip en3 kt blog aq sbb nak nampak comel cam budak2 cekolah..jgn jeles yew..kihkihkih
--


pendekarblogger

No comments:

Post a Comment